SDG

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Kestävä tulevaisuus on tavoite, joka koskettaa meitä kaikkia, mutta miten voimme saavuttaa sen ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa? YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (SDG) tarjoavat kattavan puitteen, jonka avulla voimme rakentaa kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. Nämä tavoitteet eivät ole vain valtioiden tai julkisen sektorin vastuulla, vaan ne voivat myös tarjota merkittäviä hyötyjä ja liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille. Kun yritykset omaksuvat kestävän kehityksen periaatteet, ne voivat paitsi edistää yhteistä hyvää myös vahvistaa omaa kilpailukykyään ja luoda uutta arvoa asiakkaille ja sidosryhmille.

Kansainvälinen Nuorkauppakamari (JCI, Junior Chamber International) on sitoutunut aktiivisesti tukemaan YK
kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista. JCI onkin ainoa organisaatio maailmassa, jolla on oikeus käyttää YK
maapallo-logoa omassa tunnuksessaan, mikä kuvastaa sen vahvaa sitoutumista globaaleihin kehitystavoitteisiin.

Oulun Nuorkauppakamari (ONKK) pitää näitä tavoitteita keskeisenä osana omaa toimintaansa ja pyrkii edistämään niitä paikallistasolla konkreettisten hankkeiden ja projektien kautta. Esimerkiksi ”Liikukko nää?” -projekti on suunniteltu tukemaan tavoitetta 3, joka keskittyy terveyteen ja hyvinvointiin. Vastaavasti ”PopUp Oulu” -projekti edistää tavoitetta 11, joka liittyy kestävien kaupunkien ja yhteisöjen luomiseen. Syksyllä 2019 ONKK järjesti yhdessä Oulun Tervaporvarien kanssa merkittävän ”Kestävä tulevaisuus” -verkostoitumistapahtuman, joka kokosi yhteen yrityksiä ja liike-elämän päättäjiä Oulussa. Tapahtuman tavoitteena oli lisätä tietoisuutta kestävän kehityksen mahdollisuuksista ja kannustaa yrityksiä ottamaan vastuullisuus osaksi liiketoimintastrategiaansa.

Oulun Nuorkauppakamari uskoo, että kestävän kehityksen tavoitteiden integroiminen liiketoimintaan ei ainoastaan edistä globaalien haasteiden ratkaisua, vaan luo myös uudenlaista kilpailuetua ja kestävää kasvua yrityksille. Näin voimme yhdessä rakentaa paremman tulevaisuuden – meille kaikille.